Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera

de Gherca Daniela in Dulciuri, 4 Mai 2020 | 6763 vizualizari

 

Sunt deliciose si numai bune alaturi de ceva cald! Dar nu mai zic ca sunt perfecte pentru pachetelul de scoala sau de munca (dupa caz).

In concluzie...sunt bune oricand!!!
"Aluaturi de casa"

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 80 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250-270 ml lapte cald
  • 1 ou mare
  • 50 g unt topit(margarina)
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri esenta de vanilie sau dupa gust
  • 20 g amidon de porumb
  • 250 ml lapte
  • 50 g zahar
  • Pentru uns: 1 ou
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera:

Pentru aluat:
     Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut, iar zaharul si zaharul vanilat il topim cu restul de lapte.
Intr-un bol punem faina cernuta cu un praf de sare, facem o adancitura in mijloc si turnam drojdia dizolvata, laptele aromat si dulce, oul batut foarte putin si incepem sa framantam pana obtinem un aluat omogen.
   In aluat turnam putin cate putin din untul topit si continuam sa framantam pana devine elastic si nelipicios.
   Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Cat timp creste aluatul, ne ocupam de crema, trebuie sa fie rece in momentul umplerii aluatului!

Pentru crema:
     Intr-un ibric, amestecam galbenusurile cu amidonul de porumb, zaharul, zaharul vanilat si esenta, peste, turnam laptele putin cate putin (in fir subtine) si amestecam cu un tel.
    Transferam ibricul pe aragaz, la foc mic si amestecam continuu pana compozitia se ingroasa.
    Dam deoparte si lasam sa se raceasca, acoperita cu folie de plastic in contact cu crema, pentru a nu forma pojghita.

Cand aluatul a crescut si crema s-a racit, ne apucam de cornuri!

     Impartim aluatul in 15 bile, cu aproximare, apoi fiecare bila o intindem intr-o foaie ovala, crestam partea de sus in linii verticale, iar partea de jos ii punem cate 1 lingura de crema patisera, apoi "impaturim" aluatul, prima data acoperim crema, apoi continuam pana formam un corn (aveti foto).
    Asezam cornurile formate intr-o tava acoperita cu hartie de copt, le ungem cu ou batut si le dam la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 10 - 15 minute.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornuri simple din aluat dospit